Dichter tegen Kanker aan

30 en kanker. Tongkanker.
Tongkanker? Hoezo? Ik praat veel te graag! Toch was het zo. Er moest een stuk af. En dat was vreselijk. Inmiddels 31 en kankervrij. 

Binnen drie maanden ‘kreeg’ ik kanker en raakte ik er weer vanaf.
Hoewel mijn spraak gespaard bleef waren en vaak geen woorden. Geen woorden voor wat een dodelijke ziekte in een mensenleven allemaal op zijn kop kan zetten. Zelfs als je er niet dood aan gaat: kanker maakte op mij zeer grote indruk en woede heel wat los in mijn binnenste. 

Als schrijfster vond ik woorden om kanker weer te geven.
Kort, kernachtig. Gevoelig. Verdrietig, maar ook strijdlustig. Soms scherp en bitter, zoals de ziekte zelf. Soms rauw, maar ook optimistisch. De teksten laten je binnen in het hoofd, de worsteling en overwinning van een kankerpatiënt. Herkenning is het kernwoord van de bundel. De gedichten gaven mij de ruimte om te erkennen. Ze doorworstelden waar ik tegenaan liep. Ze zijn eerlijk en persoonlijk, maar toch delen ze iets wat helaas bijna universeel is. De greep van kanker waar je in kun belandden… De gedichtjes verhalen over de emoties die iedere omstander van kanker herkennen zal.

Omdat poëzie niet populair is, maar kanker wel een heel actueel, wilde ik deze 2 combineren.

Ik liep een actiepagina van het KWF tegen het lijf en bedacht mij dat dat een prima manier is om iets met mijn ‘kankerervaring’ te doen. Komend jaar zal de actiepagina open zijn om fondsen op te halen voor kankeronderzoek.

Daarnaast ben ik in mijn omgeving actief fondsen aan het werven om de bundel in druk te houden. 
Zodat ‘Dichter tegen kanker aan’ gedrukt gratis verspreid kan worden in bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft de bundel ter verspreiding liggen. Ik ben in afwachting van andere uitgezette lijntjes. Heb jij tips, ideeën of een bijdrage?

Voor een bijdrage aan de sponsering voor de dichtbundel kunt u wat overmaken op N. SCHREUDER – NL68RABO0145835227 ovv ‘Dichtbundel’ 

Omdat ook ik zonder onderzoek niet geholpen zou zijn, levend zou zijn, kunt u ook aan het KWF doneren! Klik op de link voor de actie pagina rond de bundel en help mee km met het KWF dichter tegen kanker aan te komen! 

https://acties.kwf.nl/dichtertegenkankeraan

Logo_InActieVoor_KWFKankerbestrijding(black)_liggend

Advertenties